Francis Vlot

 

Op mijn 17e was ik werkzaam in een kleine drogist bij de plaatselijke supermarkt. Daar kwam ik in aanraking met allerlei medicijnen en gezondheidsbevorderende middelen. Gezondheid heeft mij altijd al erg geïnteresseerd. Zo haalde ik in 2000 mijn vakdiploma drogist. Ik verkocht geneesmiddelen ter bestrijding van bepaalde klachten en ziektes. Maar ik was eigenlijk meer geïnteresseerd in het voorkomen hiervan.

Toen kwam de orthomoleculaire en natuur geneeskunde op mijn pad en ben ik enkele jaren werkzaam geweest in een reformzaak. Hier heb ik veel ervaring opgedaan. Ook merkte ik dat er in een winkel weinig tijd was voor het verhaal achter de persoon. Waarom had iemand altijd hoofdpijn? Waarom haalde dat ene meisje altijd afslanktabletten? Vaak zat hier veel stress, onrust of onvrede achter. Ik voelde sterk de behoefte mensen meer persoonlijke aandacht te geven. Tijdens deze periode merkte ik dat naast gezondheid ook vitaliteit en de manier van denken sleutels naar ‘het lekkerder in je vel zitten’, zijn.
De juiste voeding kan soms het beste medicijn zijn om je beter te voelen en van bepaalde klachten af te komen. Ik probeer mensen hiervan bewust te maken. Doordat je er beter uit gaat zien, zal ook je zelfvertrouwen groeien. Tevens voorkom je bepaalde gezondheidklachten en ziektes zoals hart- en vaat ziekten, diabetes en kanker. De manier van denken bepaald hoe je in het leven staat. In 2005 ben ik daarom aan een cursus stresscounseling begonnen. Hier heb ik veel geleerd over verschillende coachtechnieken. Hier leerde ik mensen ‘baas’ te worden over hun eigen leven. Deze vaardigheid kan ik nu mooi toepassen op mijn huidige beroep. Want sinds juni 2010 ben ik gediplomeerd BGN-gewichtsconsulent.


In 2013 ben ik afgestudeerd hormoonfactor trainster. Veel mensen komen niet op gewicht omdat hun hormoonevenwicht is verstoord. Door dit weer in balans te brengen door de juiste levensstijlvoorschriften zal men beter op gewicht komen en blijven. zie ook de www.dehormoonfactor.nl Per december 2013 heb ik bij Opleidingen 2000 Sport en voeding gedaan.
In 2015  heb ik  de opleiding Functional Personal Trainer bij het Hamel College in Gorinchem met diploma afgerond. Momenteel heb ik de 200-uur opleiding yin/yang yoga docente afgerond. En per 2019 ben ik ook een reiki cursus gaan volgen. Deze opleiding maakt mijn kennis op het gebied van gezondheid, ontspanning en mindfulness compleet. www.yogatherapeut-info.nl

Facebook